Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Apžvalgų archyvas - birželio 17 diena

2007 birželio 17 d. 18:30
INTERAS - ŽALGIRIS
0:2

Dar vienas įrodymas, jog Žalgiris iš esmės nemoka žaisti su autsaideriais ir moka - tik su stipresnėmis už save komandomis.
Žalgiriui būdingas kombinacinis, sudėtingomis taktinėmis schemomis perpildytas žaidimas tapo negailestingo efc'ų dublerių presingo auka. Žaliai-baltų atakas žlugdė tiek "mėsas draskanti" Intero gynyba, tiek pačių žalgiriečių įsisenėjęs noras mušti įvarčius iš 1-2 metrų atstumo - tokio malonumo efc'ų dukteriniai žaliai-baltiems nesuteikė visą pirmą kėlinį. Nors Žalgiris "krovė" Interui "į vienus vartus" pagal nuošalių, kampinių ir neišnaudotų progų statistiką, rezultatas nuo to žaliai-baltų naudai nesikeitė.
Įtampa aikštėje, tribūnoje ir ant Žalgirio atsarginių suolelio nenumaldomai augo. Buvo akivaizdu, jog žalgiriečiai trokšte troško kuo greičiau įveikti dar praėjusią savaitę įgytą nepilnavertiškumo kompleksą. Bet kaip dažnai tokiais atvejais pasitaiko - klebono naudą velniai gaudė... Efc'ų dukteriniai savo ruožtu nepraleisdavo progos aštriai kontraatakuoti ir tik stabilus, patikimas Rapaliuko žaidimas bei Lukoševičiaus oro baletas gelbėjo Žalgirį nuo tos, anot Kastuvo, "pornografijos su pederastijos elementais", kurią Interas žaliai-baltiems surengė per pirmąjį susitikimą (dvi lyginamosios "bankės" per penkias minutes...).
Lūžis įvyko antro kėlinio viduryje, kai Valierka po n-tosios neišnaudotos progos (viena iš jų - du metrai iki vartų linijos stovint akis į akį su priešininkų komandos vartininku) tikriausiai pats sau pažadėjo, jog savęs negerbs, jei šiandien neįmuš įvarčio. Įmušė, "iš žaidimo", galva ir visais kitais savo kūno išsikišimais nešte įnešdamas kamuolį į Intero vartus. Ne tik įnešė, bet dar ir novawilenskais matais šį procesą palydėjo.
Iš šalies žiūrint susidarė gal kiek ir klaidingas įspūdis, jog būtent ta Valierkos paskleista emocinė vibracija ir nulėmė faktą, jog kamuolys net penkis milimetrus kirto vartų liniją... Antra vertus, to užteko, kad rezultatas taptų 1:0 mūsų naudai. Tašką rungtynėse po penkių minučių padėjo Eimantas, atlikęs įspūdingą, klasikinį, pavyzdinį, chrestomatinį, archetipinį, etaloninį, dieviškai tobulą ir etc. šūvį nestabdant iš dvidešimt penkių metrų į vartų devintuką.
Atsiprašau už šališką subjektyvumą, bet rungtynių asmenybe visgi norėčiau įvardinti Bertraną. Tądien jis viename asmenyje įkūnijo ir žalgiriečių nepilnavertiškumo kompleksą, ir tuo pačiu siekį kuo greičiau juo atsikratyti. Tiek „auksinių“ progų įvarčiams pelnyti Bertranas dar neturėjo. Tačiau viskas, ką jam pavyko pasiekti – viena štanga ir du Marytės plaukeliai šalia štangos... Gaila.
Žalgirį palaikė 96 ultros. Palaikymo kokybė banguojanti, priklausomai nuo žaidimo tempo ir sėkmės. Trejetukas, trumpiau tariant.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai. STARTAS!

Manau, šįkart neatsiras daug norinčių su manimi pasiginčyti, jog šis Žalgirio sezonas iš principo turėjo būti labiau įsimintinesnis, o jo rezultatai - geresni, nei tai, ką turime prieš nosį likus dviem turams iki čempionato pabaigos. Deja, faktas lieka faktu - žodis įsimintinesnis šiame istorijos ir realybės santykio kontekste gali būti vartojamas išskirtinai neigiama konotacine prasme. Antra vertus, nuvainikuoto Lietuvos klubinio futbolo karaliaus statusas anaiptol nenumaldo to fakto, jog ir šiame sezone buvo ne vienas ir ne du žaidėjai, nuosekliai ir ištikimai gynę Komandos garbę bei savo profesinę reputaciją. Kuris iš jų nusipelno GERIAUSIOJO vardo, nuspręsite Jūs. Tad skelbiu geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimų startą.  Tradiciškai kviečiu susipažinti su taisyklėmis ir prašau jų laikytis: 1. Geriausią žaidėją renkantis asmuo turi teisę užpildyti vieną biuletenį (atsiųsti vieną laišką arba vieną asmeninę žinutę (toliau – AŽ), arba vieną kartą užpildyti apklausos f

Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai: trumpa statistinė apžvalga

Nenuneigsi to fakto, jog optimistiškai nenuteikiantys ir psichologiškai traumuojantys ką tik pasibaigusio futbolo sezono rezultatai ženkliai įtakojo Geriausio 2023 metų Žalgirio žaidėjo rinkimų eigą – šiemet rinkėjai buvo ir pasyvesni, ir labiau skeptiški galimų nominantų atžvilgiu. Geriausiai bendrą situaciją iliustruoja internetinis dialogas tarp rinkėjo (beje, savo balso taip ir neatidavusio...) ir rinkimų organizatoriaus: -  Reiks ilgai galvot... -   Laiko yra... 🙂 -  Tik nežinau ar sugalvosiu per tiek... 😃 Antra vertus, kaip nebūtų paradoksalu, šių rinkimų leitmotyvu tampęs nuolatinis bambėjimas „Tai kad nėra ką rinkti“ kiek netikėtai tapo ... konkurencinės kovos paskata. Nuo to rinkimai pasidarė tik įdomesni, o galutinis jų rezultatas – sunkiai nuspėjamas. Akivaizdu, jog šiemet Edvinas GERTMONAS Geriausiojo laurus nuskynė principinėje konkurencinėje kovoje su Mathias‘u OYEWUSI ir pastarajam ant kulnų lipusiu Yuri‘u KENDYSH. Apibendrinus Geriausio 2023 m. sezono Žalgirio

Geriausias 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjas

Populus dixit. Deos fecit.  Geriausiu 2023 metų sezono Žalgirio komandos žaidėju Pietų IV ultros ir aistruoliai išrinko  Edviną GERTMONĄ !  Ir taip, šią nominaciją Edvinas laimi antrus metus iš eilės!