Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

2013 m. gegužės 29 d.: Ekranas - Žalgiris 0:3

Vis dar formaliai nenuvainikuotas A lygos karalius patyrė eilinį pažeminimą šiame sezone. Šį kartą - savo žiūrovų akyse.
Kalbėti apie Ekrano epochos pabaigą nėra absoliučiai jokios prasmės. Tai - vakarykštės dienos naujiena. Kur kas įdomiau būtų žinoti, ar Žalgiris jau atrado universalią pergalės formulę ir kokią klaidą joje ras (jei išvis ras...) Klaipėdos Atlantas.
Pastarąją galima apibrėžti labai paprastai: vakar Žalgiris žaidė šaltai, kantriai, racionaliai, pedantiškai, tiksliai su metodiškai sadistišku nuoseklumu siekdami esminio tikslo - pergalės. Žaidė be klaidų (beveik) ir be emocijų (beveik).
Beje, tai nebuvo formalus darbas, kurį reikia nudirbti žaidžiant prieš lygos autsaiderį. Į Aukštaitijos stadiono aikštę žalgiriečiai išėjo žinodami, ko nori, ir žinodami, kaip įgyvendinti savo norus. Tai puikiai iliustravo kiek kvailokas, bet šiame kontekste labai simptomatiškas nuo Žalgirio dominavimo aikštėje akivaizdžiai suglumusių rungtynių komentatorių dialogas:
- Įdomu, prieš išeidami į aikštę jie tariasi, kaip žais?
- Abejoju. Manau, jie paprasčiausiai eina į aikštę ir žaidžia...
Belieka tik pritarti šiam pastebėjimui - vakar Žalgirio visiškai nedomino, ko nori Ekranas (atsiprašau už kontroversišką / perversišką parafrazę), jų nejaudino kineskopininkų pastangos. Nejaudino tiek, kiek nejaudina pakenčiamas fizinės pražangos skausmas, nes tik jį panevėžiečiai tąkart galėjo priešpastatyti žaliai baltųjų dominavimui jų namų aikštėje...
Žalgiriečiai atvažiavo trijų taškų ir juos išsivežė, nes buvo atsikratę praeities baimės prieš nuogą A lygos karalių ir orientuoti į ateities pergales. Tai buvo komandos, motyvuotos tapti čempionais ir tikinčios šia galimybe, žaidimas.
Motyvuotas Žalgiris gali tapti "žudymo mašina" šių metų A lygos sezone. Žinant principinį mūsų komandos siekį šiame sezone, tokia perspektyva guodžia. Žinant, jog futbolo žavesio paslaptis slypi šio žaidimo emocionalume ir nenuspėjamume, tokia perspektyva ... gąsdina.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai. STARTAS!

Manau, šįkart neatsiras daug norinčių su manimi pasiginčyti, jog šis Žalgirio sezonas iš principo turėjo būti labiau įsimintinesnis, o jo rezultatai - geresni, nei tai, ką turime prieš nosį likus dviem turams iki čempionato pabaigos. Deja, faktas lieka faktu - žodis įsimintinesnis šiame istorijos ir realybės santykio kontekste gali būti vartojamas išskirtinai neigiama konotacine prasme. Antra vertus, nuvainikuoto Lietuvos klubinio futbolo karaliaus statusas anaiptol nenumaldo to fakto, jog ir šiame sezone buvo ne vienas ir ne du žaidėjai, nuosekliai ir ištikimai gynę Komandos garbę bei savo profesinę reputaciją. Kuris iš jų nusipelno GERIAUSIOJO vardo, nuspręsite Jūs. Tad skelbiu geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimų startą.  Tradiciškai kviečiu susipažinti su taisyklėmis ir prašau jų laikytis: 1. Geriausią žaidėją renkantis asmuo turi teisę užpildyti vieną biuletenį (atsiųsti vieną laišką arba vieną asmeninę žinutę (toliau – AŽ), arba vieną kartą užpildyti apklausos f

Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai: trumpa statistinė apžvalga

Nenuneigsi to fakto, jog optimistiškai nenuteikiantys ir psichologiškai traumuojantys ką tik pasibaigusio futbolo sezono rezultatai ženkliai įtakojo Geriausio 2023 metų Žalgirio žaidėjo rinkimų eigą – šiemet rinkėjai buvo ir pasyvesni, ir labiau skeptiški galimų nominantų atžvilgiu. Geriausiai bendrą situaciją iliustruoja internetinis dialogas tarp rinkėjo (beje, savo balso taip ir neatidavusio...) ir rinkimų organizatoriaus: -  Reiks ilgai galvot... -   Laiko yra... 🙂 -  Tik nežinau ar sugalvosiu per tiek... 😃 Antra vertus, kaip nebūtų paradoksalu, šių rinkimų leitmotyvu tampęs nuolatinis bambėjimas „Tai kad nėra ką rinkti“ kiek netikėtai tapo ... konkurencinės kovos paskata. Nuo to rinkimai pasidarė tik įdomesni, o galutinis jų rezultatas – sunkiai nuspėjamas. Akivaizdu, jog šiemet Edvinas GERTMONAS Geriausiojo laurus nuskynė principinėje konkurencinėje kovoje su Mathias‘u OYEWUSI ir pastarajam ant kulnų lipusiu Yuri‘u KENDYSH. Apibendrinus Geriausio 2023 m. sezono Žalgirio

Geriausias 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjas

Populus dixit. Deos fecit.  Geriausiu 2023 metų sezono Žalgirio komandos žaidėju Pietų IV ultros ir aistruoliai išrinko  Edviną GERTMONĄ !  Ir taip, šią nominaciją Edvinas laimi antrus metus iš eilės!