Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

2013 m. birželio 2 d.: Žalgiris - Kruoja 4:0

Juokas juokais, bet Žalgiriui vis labiau tampant žudymo mašina A lygoje, šio blogo turinio lauks neišvengiami pokyčiai. Nes rašyti apie pralaimėjusių kančią dažnai būna kur kas įdomiau nei apie triumfatorių džiaugsmą... Pirmoji, kaip žinia, būna įvairi, o antrasis - dažnai vienodas.
O jei rimtai, šį įrašą noriu dedikuoti The Best'2004 - Mindaugui Malinauskui, kurį sportinės karjeros klystkeliai nuvedė į Lietuvos klubinio futbolo paraštes -  Pakruojo "Kruoją".
Už tai, kad - kaip visada - sąžiningai nudirbo savo darbą, išgelbėdamas kaimiečius nuo "juodo" pažeminimo. Varžybų protokole užfiksuotas galutinis rungtynių rezultatas neatspindi realių įvykių aikštėje ir, jei ne Mindaugo meistriškumas, jis galėjo būti visai kitoks.
Ir už tai, kad finaliniam švilpukui nuskambėjus, Mindaugas atsisuko į Pietų IV bendruomenės tribūną ir ... mums paplojo. 
Taip, Mindaugai, Tu buvai geriausias ir pirmas toks tarp geriausių žaliai - baltų
Ir mes Tave prisimename, Mindaugai... Sentimentai ir pagarba Herojams nemiršta.
J.Petrulio nuotrauka (www.zalgiris-vilnius.lt)
Pačios rungtynės buvo įdomios dviem aspektais.
Pirma: žaliai - balti sėkmingai paneigė Kruojos nenugalimumo mitą ir su kaupu atsirevanšavo už praėjusių metų pažeminimą namų aikštėje, kaip po to išaiškėjo, kainavusį mums aukso medalius.
Antra: Kruojai tai buvo antrosios iš eilės rungtynės, kuriuose buvo paneigtas jos, kaip "nenugalimos", "nepatogios" komandos mitas. Dar prieš Žalgirio triumfą su savo neurozėmis bei nepilnavertiškumo kompleksais spėjo susitvarkyti ir Sūduva.
Ką tai reiškia? Tai reiškia, jog sezono viduryje takoskyrai tarp pirmenybių lyderių ir kitų komandų natūraliai ir neišvengiamai didėjant, Kruoja per savaitę palaidojo savo teorines galimybes įšokti į paskutinį kovos dėl medalių traukinį.
Tuo tarpu žaliai - balti sužaidė eilines puikias rungtynes vienu - puolamuoju - ritmu ir įtvirtino savo lyderystę A lygoje. Iš keturių įmuštų įvarčių du žalgiriečiams padovanojo patys kaimiečiai - mūsiškiams teliko "čia ir dabar" pasinaudoti jų klaidomis gynyboje, kas ir buvo padaryta. Kiti du - visa galva aukštesnio žalgiriečių meistriškumo įrodymas. Bent jau man asmeniškai ypač įsimintinas buvo trečiasis - Paškos - įvartis. Pereiti su kamuoliu pusę aikštės, įkirsti į baudos aikštelę, "išmaudyti" vieną gynėją, "paguldyti" antrą gynėją su vartininku ir spirti kamuolį į priešingą kampą, nei iš jo buvo tikėtasi, čia - MEISTRO darbas. КРАСАВА!!!
Taigi, po pergalės LFF Taurės finale prasidėjęs Žalgirio triumfas tęsiasi: keturios rungtynės - keturios pergalės. Įvarčių santykis - 21:0! Akivaizdu, jog žaliai - balti kuria naują, unikalų savo žaidimo istorijos rekordą.
Belieka teirautis futbolo statistikų - o kokia, tiesa sakant, yra ligšiolinė ilgiausia Žalgirio pergalių serija ir kokiu įvarčių santykiu ji buvo laimėta. Aūūū, kas atsakys?

Komentarai

knutux sakė…
dėl statistikos - pasak futbolo enciklopedijos aukščiausioje lygoje du kartus „Žalgiris“ yra laimėjęs po 12 rungtynių iš eilės (nuo 1995-08-03 iki 1996-03-30 - šioje serijoje geriausias rezultatas 14:1 prieš „Mastį“, „Ekranas“ įveiktas net 5:0, ši serija nutrūko po lygiųjų Panevėžyje, serijos įvarčių santykis apie 61:7; ir nuo 1997-10-26 iki 1998-04-25 - įvarčių santykis 39:2, rimčiausia pergalė prieš „Taurą“ 7:0)
knutux sakė…
Beje statistika yra http://www.futbolinis.lt/stats/competitionstage/L3/lt/el=a1&stats=facts&teamid=10020
Malas sakė…
Malonu skaityti tavo įžvalgas. tik jei įmanoma žalią spalvą tekste padaryk truputį tamsesnę, nes labai sunkiai įskaitoma :)

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai. STARTAS!

Manau, šįkart neatsiras daug norinčių su manimi pasiginčyti, jog šis Žalgirio sezonas iš principo turėjo būti labiau įsimintinesnis, o jo rezultatai - geresni, nei tai, ką turime prieš nosį likus dviem turams iki čempionato pabaigos. Deja, faktas lieka faktu - žodis įsimintinesnis šiame istorijos ir realybės santykio kontekste gali būti vartojamas išskirtinai neigiama konotacine prasme. Antra vertus, nuvainikuoto Lietuvos klubinio futbolo karaliaus statusas anaiptol nenumaldo to fakto, jog ir šiame sezone buvo ne vienas ir ne du žaidėjai, nuosekliai ir ištikimai gynę Komandos garbę bei savo profesinę reputaciją. Kuris iš jų nusipelno GERIAUSIOJO vardo, nuspręsite Jūs. Tad skelbiu geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimų startą.  Tradiciškai kviečiu susipažinti su taisyklėmis ir prašau jų laikytis: 1. Geriausią žaidėją renkantis asmuo turi teisę užpildyti vieną biuletenį (atsiųsti vieną laišką arba vieną asmeninę žinutę (toliau – AŽ), arba vieną kartą užpildyti apklausos f

Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai: trumpa statistinė apžvalga

Nenuneigsi to fakto, jog optimistiškai nenuteikiantys ir psichologiškai traumuojantys ką tik pasibaigusio futbolo sezono rezultatai ženkliai įtakojo Geriausio 2023 metų Žalgirio žaidėjo rinkimų eigą – šiemet rinkėjai buvo ir pasyvesni, ir labiau skeptiški galimų nominantų atžvilgiu. Geriausiai bendrą situaciją iliustruoja internetinis dialogas tarp rinkėjo (beje, savo balso taip ir neatidavusio...) ir rinkimų organizatoriaus: -  Reiks ilgai galvot... -   Laiko yra... 🙂 -  Tik nežinau ar sugalvosiu per tiek... 😃 Antra vertus, kaip nebūtų paradoksalu, šių rinkimų leitmotyvu tampęs nuolatinis bambėjimas „Tai kad nėra ką rinkti“ kiek netikėtai tapo ... konkurencinės kovos paskata. Nuo to rinkimai pasidarė tik įdomesni, o galutinis jų rezultatas – sunkiai nuspėjamas. Akivaizdu, jog šiemet Edvinas GERTMONAS Geriausiojo laurus nuskynė principinėje konkurencinėje kovoje su Mathias‘u OYEWUSI ir pastarajam ant kulnų lipusiu Yuri‘u KENDYSH. Apibendrinus Geriausio 2023 m. sezono Žalgirio

Geriausias 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjas

Populus dixit. Deos fecit.  Geriausiu 2023 metų sezono Žalgirio komandos žaidėju Pietų IV ultros ir aistruoliai išrinko  Edviną GERTMONĄ !  Ir taip, šią nominaciją Edvinas laimi antrus metus iš eilės!