Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Geriausio 2021 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai: trumpa statistinė apžvalga

Geriausio metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai turi nerašytą tradiciją - rinkimams artėjant prie pabaigos nekantriausi rinkėjai paprastai vieningai stoja prie falšfinišo linijos ir  vienu balsu pradeda savo oratoriją: "Na, tai kas šiemet bus pirmas? Kas pirmauja? Pasakyk bent kokią užuominą!.."

Šiemet ši tradicija buvo radikaliai pakeista: visus smalsiausius ir nekantriausius mažų mažiausiai domino kas bus pirmas. Visiems praktiškai rūpėjo tik tai, kas tas laimingasis antrasis ir kiek toli jis atsiliko pirmojo.


Kaip paradoksaliai tai neskambėtų, Geriausias 2021 metų sezono Žalgirio žaidėjas buvo aiškus/akivaizdus net rinkimams neprasidėjus. Žinia, ne tokioje jau ir trumpoje Geriausio metų Žalgirio žaidėjo rinkimų istorijoje visada pasitaikydavo metų, kai Žalgirio aistruolių bendruomenės favoritas laimėdavo su akivaizdžia persvara. Bet tai, ką šiemet rinkėjai padarė su Hugo Videmont, net pergale į vienus vartus nepavadinsi. Tai buvo VISIŠKAS ir ABSOLIUTUS TRIUMFAS.

Apibendrinus Geriausio 2021 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimų rezultatus, belieka konstatuoti, jog Hugo Videmont buvo

  • paminėtas tarp geriausių sezono žaidėjų - 100% biuletenių,
  • nominuotas geriausiu sezono žaidėju - >96% biuletenių.
Ir tokia statistika, Kolegos, yra absoliutus rekordas šių rinkimų istorijoje! Ir, drįstu spėti, nei vienam iš mūsų nekyla klausimas, kodėl taip atsitiko. Hugo futbolininko talentas ir europinė žaidėjo klasė atsiskleidė būtent Žalgiryje

Tai buvo geriausia, kas galėjo atsitikti mūsų Komandai, retrospektyviai vertinant legionierių selekcijos politiką per pastaruosius kelerius metus. 

Ir tai nuoširdžiai bei atsakingai pripažino visi, kas su Žalgiriu ir už Žalgirį.

Išsprendę klausimą kas Dievo - Dievui, pakalbėkime apie Cesorius

Šį kartą bent kiek įdomesnė intriga lydėjo kovą dėl antros vietos:

  • į geriausių sezono žaidėjų sąrašą buvo nominuoti: Karolis - 37 kartus, Saulius - 32, Nemanja - 26, Tomislav D. - 21,
  • 4 balus (2 vietos nominacija) gavo: Karolis - 11 kartų, Saulius - 15 (!), Nemanja - 12,  Tomislav D. - 2.
Ką gi, paradoksų paradas tęsiasi: formaliai laimėjęs kovą dėl antros vietos, Saulius šiemet liko trečias vien dėl to, kad Karolis kur kas dažniau buvo minimas įvairiose biuletenių pozicijose. 
Žinia, galima ginčytis dėl galutinio geriausiųjų penketuko nominantų vietų, antra vertus, akivaizdu, jog aistruoliai deramai įvertino Karolio žaidimo kokybės pažangą ir asmenybės brandą. Praėjusiais metais nei aikštėje, nei už jos ribų sau vietos neradęs jaunasis Žalgirio talentas įveikė psichologinę brandos krizę ir pateikė rimtą paraišką tapti Komandos lyderiu bei aikštės centro šeimininku. O пацаны, kaip sakoma, это заценили
Statistine prasme Karolis taip pat laikytinas didžiausią pažangą 2021 metų rinkimuose padariusiu žaidėju: 2019 m. - 13 vieta (iš 14), 2020 m. - nenominuotas, 2021 m. - 2 vieta.
Beje, skaičiuojant rinkimų balsus, netikėtai išryškėjo kitas įdomus, anksčiau nepastebėtas fenomenas: daugelis aistruolių balsuodavo už tuos pačius pirmuosius nominantų trejetukus. Ir čia netikėtai pasireiškė lokalus Nemanjos triumfas: trejetukas "Videmont - Uzėla - Ljubisavljevič" rezultatu 11:8 laimėjo prieš trejetuką "Videmont - Uzėla - Mikoliūnas". 

Prie kitų šių metų rinkimų statistinių įdomybių galima priskirti šiuos faktus:
  1. Iš 24 pasiūlytų kandidatūrų Žalgirio ultros ir aistruoliai įvertino (t.y. bent kartą paminėjo savo biuleteniuose) 18 žaidėjų, 10 iš jų - naujokai arba anksčiau nenominuoti žaidėjai.
  2. Tik du žaidėjai (po vieną kartą) paveržė iš Hugo pirmą vietą - Saulius Mikoliūnas ir Tomislav Duka.  
  3. Hugo yra ketvirtas puolėjas, pripažintas Geriausiu sezono žaidėju. Per visą šių rinkimų istoriją Geriausiais sezono žaidėjais yra išrinkti 2 vartininkai, 3 gynėjai, 7 saugai ir 4 puolėjai.
  4. Kaip ir praėjusiais metais Geriausiųjų sąraše be kitų figūruoja net 3 savo laiku Geriausio sezono žaidėjo titulą laimėję asmenys - Saulius Mikoliūnas ('20), Tomislav Kiš ('19), Mantas Kuklys ('13).
  5. Sic transit gloria mundi: deja, aistruoliai buvo negailestingi talentingoms ryškioms Žalgirio asmenybėms, dėl vienokios ar kitokios priežasties praradusioms vietą pagrindinėje komandoje ar iš jos išvykusiems anksčiau laiko: Ogeniy Onazi tepakilo į 13 vietą, Marko Karamarko smuktelėjo viena pozicija žemyn į 14 vietą. Nors to niekaip nepalyginsi su Tato pravalu - Ivan Tatomirovič čiuožė per 14 pozicijų į paskutinę vietą. Deja, tai absoliutus individualios statistikos antirekordas...

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai. STARTAS!

Manau, šįkart neatsiras daug norinčių su manimi pasiginčyti, jog šis Žalgirio sezonas iš principo turėjo būti labiau įsimintinesnis, o jo rezultatai - geresni, nei tai, ką turime prieš nosį likus dviem turams iki čempionato pabaigos. Deja, faktas lieka faktu - žodis įsimintinesnis šiame istorijos ir realybės santykio kontekste gali būti vartojamas išskirtinai neigiama konotacine prasme. Antra vertus, nuvainikuoto Lietuvos klubinio futbolo karaliaus statusas anaiptol nenumaldo to fakto, jog ir šiame sezone buvo ne vienas ir ne du žaidėjai, nuosekliai ir ištikimai gynę Komandos garbę bei savo profesinę reputaciją. Kuris iš jų nusipelno GERIAUSIOJO vardo, nuspręsite Jūs. Tad skelbiu geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimų startą.  Tradiciškai kviečiu susipažinti su taisyklėmis ir prašau jų laikytis: 1. Geriausią žaidėją renkantis asmuo turi teisę užpildyti vieną biuletenį (atsiųsti vieną laišką arba vieną asmeninę žinutę (toliau – AŽ), arba vieną kartą užpildyti apklausos f

Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai: trumpa statistinė apžvalga

Nenuneigsi to fakto, jog optimistiškai nenuteikiantys ir psichologiškai traumuojantys ką tik pasibaigusio futbolo sezono rezultatai ženkliai įtakojo Geriausio 2023 metų Žalgirio žaidėjo rinkimų eigą – šiemet rinkėjai buvo ir pasyvesni, ir labiau skeptiški galimų nominantų atžvilgiu. Geriausiai bendrą situaciją iliustruoja internetinis dialogas tarp rinkėjo (beje, savo balso taip ir neatidavusio...) ir rinkimų organizatoriaus: -  Reiks ilgai galvot... -   Laiko yra... 🙂 -  Tik nežinau ar sugalvosiu per tiek... 😃 Antra vertus, kaip nebūtų paradoksalu, šių rinkimų leitmotyvu tampęs nuolatinis bambėjimas „Tai kad nėra ką rinkti“ kiek netikėtai tapo ... konkurencinės kovos paskata. Nuo to rinkimai pasidarė tik įdomesni, o galutinis jų rezultatas – sunkiai nuspėjamas. Akivaizdu, jog šiemet Edvinas GERTMONAS Geriausiojo laurus nuskynė principinėje konkurencinėje kovoje su Mathias‘u OYEWUSI ir pastarajam ant kulnų lipusiu Yuri‘u KENDYSH. Apibendrinus Geriausio 2023 m. sezono Žalgirio

Geriausias 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjas

Populus dixit. Deos fecit.  Geriausiu 2023 metų sezono Žalgirio komandos žaidėju Pietų IV ultros ir aistruoliai išrinko  Edviną GERTMONĄ !  Ir taip, šią nominaciją Edvinas laimi antrus metus iš eilės!