Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

2011 m. liepos 3 d.: Žalgiris - Šiauliai 0:0


Pirmosios "gyvos" rungtynės po gerų trijų mėnesių pertraukos ir vos antrosios šiame sezone. Dievaži,  realiai pretenduoju į "antisezono" nominacijos nugalėtojus...
Kol kas veju šalin įkyrią mintį, jog toks lankomumas - tai pabaigos pradžia. Mano ultravimo pabaigos...
Dar "neprinokau" tiek, kad bent pats sau pripažinčiau šią tiesą. O gal ir  niekada "neprinoksiu"?.. Kaip neprinoksta alkoholikas prisipažinimui, jog yra ... alkoholikas.
Et, ką aš čia vis apie ir save... Pakalbėkime geriau apie mačą.
Kiekvienais metais yra mažiausiai vienerios rungtynės, kurias įsimeni, kaip sakoma, visam gyvenimui. Visas kitas anksčiau ar vėliau užmiršti, o tas įsimeni. Ir įsimintinos jos tampa ne dėl savo rezultato ar emocijų "peilio", paliekančio kartais skausmingą, kartais malonų, bet visada gilų randą atmintyje. Nemirtingomis jos tampa to vienintelio ir nepakartojamo lietuviško lietaus dėka, kuris dar iki rungtynių persmelkia Tave iki paskutinio siūlo, o visą kitą laiką tu testovi, formaliai varvėdamas. Patikėkite, nemarus įspūdis (žr. ankstesnius blogo įrašus šia tema).
Žalgirio "namų" mačas Kaune su Šiauliais kaip tik ir tapo tokiu "sezono įvykiu". Be jokių abejonių tądien vykusias rungtynes laimėjo lietus. Jis niekais pavertė ne tik abiejų komandų trenerių žaidybinius planus, bet ir pačių žaidėjų bandymus žaisti bent jau elementarų futbolą (apie kombinacinio žaidimo organizavimą aš jau kukliai patylėsiu).
Rungtynių išvakarėse troškiame karštyje besiardę (suprask - rungtynėms karštame ore besirengę) žalgiriečiai pirmąsias dešimt minučių net nesuprato, kaip jiems realizuoti suplanuotas kombinacines schemas - kamuolys buvo sunkus, balos - gilios, veja - klampi. Pradėję žaisti trumpais pasais, jie momentaliai klimpdavo dar giliau - į klampią (atsiprašau už užknisančią tautologiją) Šiaulių gynybą. Ir taip - visas rungtynes...
Reziumė: progų įmušti įvartį - 1,5 (duokdie...), lemtingų klaidų - 0 (už ką - irgi ačiū).
Lietus savitai įtakojo ne tik įvykius futbolo aikštėje, bet ir pačioje tribūnose. Kas įdomiausia - paradoksaliai nuostabiu būdu: lietaus permerkti marškinėliai išryškino TOKIUS kai kurių tribūnos merginų FUTBOLUS, kad kartais net nežinodavai, kurį čia tą futbolą įdomiau stebėti - ar aikštėje žaidžiamą, ar tribūnoje grakščiai alsuojantį... B-)

P.S. Rungtynių pertraukos metu stadiono kavinėje sutiktas Pavel Komolov buvo įžūliai diplomatiškas ir į visus klausimus "na tai kaip?", "tai kada?", "ar tiesa?" atsakydavo lakoniškai - Rusijos diplomatijos mokyklai būdingu "Посмотрим..."

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai. STARTAS!

Manau, šįkart neatsiras daug norinčių su manimi pasiginčyti, jog šis Žalgirio sezonas iš principo turėjo būti labiau įsimintinesnis, o jo rezultatai - geresni, nei tai, ką turime prieš nosį likus dviem turams iki čempionato pabaigos. Deja, faktas lieka faktu - žodis įsimintinesnis šiame istorijos ir realybės santykio kontekste gali būti vartojamas išskirtinai neigiama konotacine prasme. Antra vertus, nuvainikuoto Lietuvos klubinio futbolo karaliaus statusas anaiptol nenumaldo to fakto, jog ir šiame sezone buvo ne vienas ir ne du žaidėjai, nuosekliai ir ištikimai gynę Komandos garbę bei savo profesinę reputaciją. Kuris iš jų nusipelno GERIAUSIOJO vardo, nuspręsite Jūs. Tad skelbiu geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimų startą.  Tradiciškai kviečiu susipažinti su taisyklėmis ir prašau jų laikytis: 1. Geriausią žaidėją renkantis asmuo turi teisę užpildyti vieną biuletenį (atsiųsti vieną laišką arba vieną asmeninę žinutę (toliau – AŽ), arba vieną kartą užpildyti apklausos f

Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai: trumpa statistinė apžvalga

Nenuneigsi to fakto, jog optimistiškai nenuteikiantys ir psichologiškai traumuojantys ką tik pasibaigusio futbolo sezono rezultatai ženkliai įtakojo Geriausio 2023 metų Žalgirio žaidėjo rinkimų eigą – šiemet rinkėjai buvo ir pasyvesni, ir labiau skeptiški galimų nominantų atžvilgiu. Geriausiai bendrą situaciją iliustruoja internetinis dialogas tarp rinkėjo (beje, savo balso taip ir neatidavusio...) ir rinkimų organizatoriaus: -  Reiks ilgai galvot... -   Laiko yra... 🙂 -  Tik nežinau ar sugalvosiu per tiek... 😃 Antra vertus, kaip nebūtų paradoksalu, šių rinkimų leitmotyvu tampęs nuolatinis bambėjimas „Tai kad nėra ką rinkti“ kiek netikėtai tapo ... konkurencinės kovos paskata. Nuo to rinkimai pasidarė tik įdomesni, o galutinis jų rezultatas – sunkiai nuspėjamas. Akivaizdu, jog šiemet Edvinas GERTMONAS Geriausiojo laurus nuskynė principinėje konkurencinėje kovoje su Mathias‘u OYEWUSI ir pastarajam ant kulnų lipusiu Yuri‘u KENDYSH. Apibendrinus Geriausio 2023 m. sezono Žalgirio

Geriausias 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjas

Populus dixit. Deos fecit.  Geriausiu 2023 metų sezono Žalgirio komandos žaidėju Pietų IV ultros ir aistruoliai išrinko  Edviną GERTMONĄ !  Ir taip, šią nominaciją Edvinas laimi antrus metus iš eilės!