Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai: trumpa statistinė apžvalga

Nenuneigsi to fakto, jog optimistiškai nenuteikiantys ir psichologiškai traumuojantys ką tik pasibaigusio futbolo sezono rezultatai ženkliai įtakojo Geriausio 2023 metų Žalgirio žaidėjo rinkimų eigą – šiemet rinkėjai buvo ir pasyvesni, ir labiau skeptiški galimų nominantų atžvilgiu. Geriausiai bendrą situaciją iliustruoja internetinis dialogas tarp rinkėjo (beje, savo balso taip ir neatidavusio...) ir rinkimų organizatoriaus:

Reiks ilgai galvot...

- Laiko yra... 🙂

Tik nežinau ar sugalvosiu per tiek... 😃

Antra vertus, kaip nebūtų paradoksalu, šių rinkimų leitmotyvu tampęs nuolatinis bambėjimas „Tai kad nėra ką rinkti“ kiek netikėtai tapo ... konkurencinės kovos paskata. Nuo to rinkimai pasidarė tik įdomesni, o galutinis jų rezultatas – sunkiai nuspėjamas.


Akivaizdu, jog šiemet Edvinas GERTMONAS Geriausiojo laurus nuskynė principinėje konkurencinėje kovoje su Mathias‘u OYEWUSI ir pastarajam ant kulnų lipusiu Yuri‘u KENDYSH.

Apibendrinus Geriausio 2023 m. sezono Žalgirio žaidėjo rinkimų rezultatus, pirmoje vietoje buvo paminėtas:

-          Edvinas GERTMONAS – 41 % biuletenių,

-          Mathias OYEWUSI – 22 % biuletenių,

-          Yuri KENDYSH – 25 % biuletenių.

Šiaip jau dėl Geriausio sezono žaidėjo nominacijos šiemet virė išties ženkli konkurencinė kova: 1 vietoje rinkimų dalyviai paminėjo 11 žaidėjų (palyginimui, 2022 metais – 12, 2021 metais – tik 3). Be jau minėto lyderių trejetuko bent kartą pirmoje vietoje buvo paminėti Saulius MIKOLIŪNAS, Donatas KAZLAUSKAS, Paulius GOLUBICKAS, Kipras KAŽUKOLOVAS, Arvydas NOVIKOVAS, Ovidijus VERBICKAS, Romualdas JANSONAS, Mario PAVELIČ.

Edvino GERTMONO pergalė Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimuose laikytina savotišku dėkingumo ženklu už žaidimo kokybės minimumą bendrame aistruolių nepateisintų lūkesčių kontekste. Kitaip tariant, Edvino žaidybinis stabilumas buvo bene vienintelė bent kiek „atpažįstama“ ano sezono Žalgirio žaidimo reminiscencija. Ne paslaptis, kad puikaus žaidimo tęstinumo visi ultros ir aistruoliai labiausiai tikėjosi iš Mathias‘o. Deja, banguotas Oyewusaičio žaidimas aikštėje neleido Jam atsirevanšuoti už praėjusius metus...

Savotiška šių rinkimų tradicija tampa Titanų Dvikova dėl 2 vietos. Bene treti metai iš eilės čia verda įdomiausia rinkiminė kova. Déjà vu Nr. 1 - nepaisant to, kad trečios vietos nominantas (2022 m. - Nicolas GOROBSOV, 2023 m. - Yuri KENDYSH) ir vėl laimėjo simbolinę dvikovą dėl pirmos vietos, Mathias ir vėl išsaugojo 2 vietą dėka gausesnių nominacijų šioje pozicijoje. Pvz., 2023 metais antroje vietoje Mathias buvo paminėtas 25 % biuletenių, Yuri – tik 16 %.

Jūsų dėmesiui, ištrauka iš 2022 metų rinkimų rezultatų apžvalgos: Ką gi, šį kartą Žalgirio aistruoliai atidavė duoklę Mathias jaunatviškam veržlumui, greičiui ir Jo pelnytų įvarčių grožiui. Žinia, verta pasidžiaugti ir tuo faktu, jog Nicolas žaidybinė išmintis ir organizacinis talentas taip pat buvo pripažintas neatsiejama šios komandos žaidimo šventos trejybės dogmos dalimi. Tam, kad ši nuostata tiktų šių metų kontekstui, pasirodo, tereikia pakeisti vieną vardą... 😄

Į simbolinį vienuoliktuką Žalgirio aistruoliai šiemet išrinko net septynis lietuvių žaidėjus. Norom nenorom kyla įtarimas, jog būtent tokiu būdu dauguma rinkėjų išreiškė savo nepasitenkinimą Žalgirio legionierių, ypač antramečių-trečiamečių, žaidimo (anti-)kokybe. Pažymėtina, kad net keturi simbolinio vienuoliktuko lietuviai užėmė aukštesnės vietas nei praėjusiais metais. Nemažai ultrų ir aistruolių pasinaudojo proga ir šių metų rinkimuose išreiškė savo pagarbą bei dėkingumą paskutinį sezoną savo profesionalioje karjeroje žaidusiai Žalgirio legendai – Sauliui MIKOLIŪNUI: šiuose rinkimuose Mikis žengė vieną simbolinį laiptelį aukštyn ir galutinėje rikiuotėje užėmė 7 vietą.

Prie kitų šių metų rinkimų statistinių įdomybių galima priskirti šiuos faktus:

1. Iš 28 pasiūlytų kandidatūrų Žalgirio ultros ir aistruoliai įvertino (t.y. bent kartą paminėjo savo biuleteniuose) 25 žaidėjus. Iš 25 biuleteniuose įvardintų žaidėjų – 10 lietuvių ir 15 legionierių. 12 iš jų visų - naujokai.

 2. Edvinas ir toliau lieka trečiu vartininku, pripažintu Geriausiu sezono žaidėju, tačiau pirmuoju šį titulą laimėjusiu du kartus. Per visą šių rinkimų istoriją Geriausiais sezono žaidėjais buvo išrinkti 3 vartininkai, 3 gynėjai, 7 saugai ir 4 puolėjai.

 3. 2023 metų Geriausiųjų sąraše be kitų figūruoja 3 savo laiku Geriausio sezono žaidėjo titulą laimėję asmenys – Edvinas GERTMONAS ('22), Saulius MIKOLIŪNAS ('20) ir Liviu ANTALIS ('18).

 4. Sėkmingiausi sezono debiutantai: lietuvių – Paulius GOLUBICKAS, 4 vieta, legionierių – Yuri KENDYSH, 3 vieta. Tačiau didžiausią pažangą padaręs žaidėjas yra Ovidijus VERBICKAS, iš 21 vietos pakilęs į 9 vietą.

 5. Déjà vu Nr. 2: 2022 ir 2023 metų rinkimų rezultatus vienija identiški 1-2 vietų laimėtojai.

 6. Sic transit gloria mundi: panašu, ultros ir aistruoliai taip ir neatleido Tomislavui DUKAI už football comedy stiliaus žaidimą, pavertusį Žalgirį internetinių pašaipų objektu: 2022 m. - 25 vieta, 20 vietų žemiau, 2023 m. - 26 vieta, 1 vieta žemiau, 0 taškų.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai. STARTAS!

Manau, šįkart neatsiras daug norinčių su manimi pasiginčyti, jog šis Žalgirio sezonas iš principo turėjo būti labiau įsimintinesnis, o jo rezultatai - geresni, nei tai, ką turime prieš nosį likus dviem turams iki čempionato pabaigos. Deja, faktas lieka faktu - žodis įsimintinesnis šiame istorijos ir realybės santykio kontekste gali būti vartojamas išskirtinai neigiama konotacine prasme. Antra vertus, nuvainikuoto Lietuvos klubinio futbolo karaliaus statusas anaiptol nenumaldo to fakto, jog ir šiame sezone buvo ne vienas ir ne du žaidėjai, nuosekliai ir ištikimai gynę Komandos garbę bei savo profesinę reputaciją. Kuris iš jų nusipelno GERIAUSIOJO vardo, nuspręsite Jūs. Tad skelbiu geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimų startą.  Tradiciškai kviečiu susipažinti su taisyklėmis ir prašau jų laikytis: 1. Geriausią žaidėją renkantis asmuo turi teisę užpildyti vieną biuletenį (atsiųsti vieną laišką arba vieną asmeninę žinutę (toliau – AŽ), arba vieną kartą užpildyti apklausos f

Geriausias 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjas

Populus dixit. Deos fecit.  Geriausiu 2023 metų sezono Žalgirio komandos žaidėju Pietų IV ultros ir aistruoliai išrinko  Edviną GERTMONĄ !  Ir taip, šią nominaciją Edvinas laimi antrus metus iš eilės!