Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Geriausio 2020 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai: trumpa statistinė apžvalga


2020 metais aktyviai rinkimuose dalyvavę Žalgirio ultros ir aistruoliai sugebėjo nustebinti net patys save - jų balsų dėka buvo paneigtos visos ligšiolinės rinkimų rezultatų tendencijos ir geriausiu sezono žaidėju buvo išrinktas:
  1. Ne legionierius (pirmą kartą nuo 2014 metų...),
  2. Ne naujokas (anksčiau nominuotas) Žalgirio žaidėjas,
  3. Ne puolėjas, per sezoną įmušęs daugiausia įvarčių.

Akivaizdu, jog ultrų ir aistruolių simpatijų komandos kapitonas Saulius Mikoliūnas nusipelnė dėl paprastai statistiškai nepamatuojamų ar iliustruojamų dalykų - asmeninės charizmos, pasiaukojimo Žalgiriui, individualios žaidimo technikos, viešo autoriteto ir net visus Žalgirio hater'ius tai siutinančio įžūliai savimi pasitikinčio žmogaus charakterio.

Antra vertus, tai nereiškia, jog kova dėl pirmos vietos aistruolių simpatijų reitinge buvo atidėta sekančiam sezonui. Ponai, patikėkite, tai buvo ne šiaip kova. Tai buvo TITANŲ KOVA, vykusi iki "paskutinio biuletenio":
  •  į geriausių sezono žaidėjų sąrašą buvo nominuoti: Saulius - 56 kartus, Hugo - 55, Domantas - 54,
  • 5 balus gavo: Saulius - 23 kartus, Hugo - 20, Domantas - 13.

Akivaizdu, jog šiemet Žalgirio ultros ir aistruoliai, rinkdami Geriausią iš geriausių, deramą pagarbą atidavė ir kitiems dviem Komandos lyderiams - Hugo ir Domantui. Dievaži, galima drąsiai ginčytis, ar bene vienintelis Komandoje europinės Top lygos potencialo puolėjas, nevengiantis paarti totalinio futbolo stiliumi, kartu su tyliai-tyliai, lėtai-lėtai bet į pagrindinį Komandos atakų variklį evoliucionavusiu saugu nebuvo vertesni Geriausio žaidėjo titulo. Bet Populus dixit, Deos fecit... 

Nuo 2016 metų Žalgiryje žaidžiantis Saulius lėtai, bet nuosekliai lipo į aistruolių pripažinimo šlovės olimpą:
2016 m. - 10 vieta,
2017 m. - nenominuotas (!),
2018 m. - 5 vieta,
2019 m. - 3 vieta,
2020 m. - 1 vieta.
Kur kas svaigesnės buvo Jo pagrindinių oponentų reitingų amplitudės. Nuo 2018 metų Žalgiryje žaidžiantis Šimkus iššovė tik šiemet:
2018 m. - 13 vieta, 
2019 m. - 14 vieta, 
2020 m. - 3 vieta.
Bet realiam kosmonauto žygdarbiui iš esmės prilygsta būtent Hugo skrydis į 2 vietą: 2019 m. Komandos debiutantas ... liko išvis nenominuotas.

Prie kitų šių metų rinkimų statistinių įdomybių galima priskirti šiuos faktus:
  1. Iš 23 pasiūlytų kandidatūrų Žalgirio ultros ir aistruoliai įvertino (t.y. bent kartą paminėjo savo biuleteniuose) 17 žaidėjų, 10 iš jų - naujokai arba anksčiau nenominuoti žaidėjai.
  2. Įdomu tai, kad sidabrinės krizės (velniai jos nematė...) laikotarpyje rinkėjai kur kas kritiškiau ir priekabiau vertino nominantus. 2017-2019 m. į galutinį Geriausiųjų sąrašą patekdavo tik 14 žaidėjų. Paskutinį kartą 17 žaidėjų buvo nominuoti tik 2016 metais.
  3. 2020 metų galutinis Geriausiųjų sąrašas unikalus tuo, jog jame be kitų figūruoja net 3 savo laiku Geriausio sezono žaidėjo titulą laimėję asmenys - Liviu Antal ('18), Andrija Kaludjerovič ('16), Mantas Kuklys ('13).
  4. Saulius yra trečias gynėjas, pripažintas Geriausiu sezono žaidėju. Per visą šių rinkimų istoriją Geriausiais sezono žaidėjais yra išrinkti 2 vartininkai, 3 gynėjai, 7 saugai ir 3 puolėjai.
  5. Martinas tapo bene pirmuoju žaidėju rinkimų istorijoje, kuris ne tik gerino reitingus (5 vieta '20 vs. 8 vieta '19), bet ir balsavimo metu sulaukė tiesmukų prakeiksmų už nestabilų žaidimą šiame sezone...

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai. STARTAS!

Manau, šįkart neatsiras daug norinčių su manimi pasiginčyti, jog šis Žalgirio sezonas iš principo turėjo būti labiau įsimintinesnis, o jo rezultatai - geresni, nei tai, ką turime prieš nosį likus dviem turams iki čempionato pabaigos. Deja, faktas lieka faktu - žodis įsimintinesnis šiame istorijos ir realybės santykio kontekste gali būti vartojamas išskirtinai neigiama konotacine prasme. Antra vertus, nuvainikuoto Lietuvos klubinio futbolo karaliaus statusas anaiptol nenumaldo to fakto, jog ir šiame sezone buvo ne vienas ir ne du žaidėjai, nuosekliai ir ištikimai gynę Komandos garbę bei savo profesinę reputaciją. Kuris iš jų nusipelno GERIAUSIOJO vardo, nuspręsite Jūs. Tad skelbiu geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimų startą.  Tradiciškai kviečiu susipažinti su taisyklėmis ir prašau jų laikytis: 1. Geriausią žaidėją renkantis asmuo turi teisę užpildyti vieną biuletenį (atsiųsti vieną laišką arba vieną asmeninę žinutę (toliau – AŽ), arba vieną kartą užpildyti apklausos f

Geriausio 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjo rinkimai: trumpa statistinė apžvalga

Nenuneigsi to fakto, jog optimistiškai nenuteikiantys ir psichologiškai traumuojantys ką tik pasibaigusio futbolo sezono rezultatai ženkliai įtakojo Geriausio 2023 metų Žalgirio žaidėjo rinkimų eigą – šiemet rinkėjai buvo ir pasyvesni, ir labiau skeptiški galimų nominantų atžvilgiu. Geriausiai bendrą situaciją iliustruoja internetinis dialogas tarp rinkėjo (beje, savo balso taip ir neatidavusio...) ir rinkimų organizatoriaus: -  Reiks ilgai galvot... -   Laiko yra... 🙂 -  Tik nežinau ar sugalvosiu per tiek... 😃 Antra vertus, kaip nebūtų paradoksalu, šių rinkimų leitmotyvu tampęs nuolatinis bambėjimas „Tai kad nėra ką rinkti“ kiek netikėtai tapo ... konkurencinės kovos paskata. Nuo to rinkimai pasidarė tik įdomesni, o galutinis jų rezultatas – sunkiai nuspėjamas. Akivaizdu, jog šiemet Edvinas GERTMONAS Geriausiojo laurus nuskynė principinėje konkurencinėje kovoje su Mathias‘u OYEWUSI ir pastarajam ant kulnų lipusiu Yuri‘u KENDYSH. Apibendrinus Geriausio 2023 m. sezono Žalgirio

Geriausias 2023 metų sezono Žalgirio žaidėjas

Populus dixit. Deos fecit.  Geriausiu 2023 metų sezono Žalgirio komandos žaidėju Pietų IV ultros ir aistruoliai išrinko  Edviną GERTMONĄ !  Ir taip, šią nominaciją Edvinas laimi antrus metus iš eilės!